Arbetade på hem - misstänkt för narkotikabrott

En 55-årig man är misstänkt i en stor narkotikahärva. Det som är uppseendeväckande är att mannen har arbetat på ett behandlingshem för just drogmissbrukare. Nu är han alltså misstänkt för narkotikabrott som han ska ha begått i samarbete med personer som har missbruksproblem.

Sex personer sitter nu häktade i härvan som utspelat sig i mellersta Sverige. Alla de häktade är misstänkta för grovt narkotikabrott.

Arbetar på HVB-hem

Den 55-årige mannen arbetar på ett HVB-hem för personer med just missbruksproblem. Det hela uppdagades när mannen inte kom till jobbet i några dagar, något som väckte misstankar bland kollegor och chefer på hemmet. Mannen, som arbetar som alkohol-och drogterapeut på hemmet, är nu avstängd från sitt arbete på obestämd tid.

Hans föreståndare och kollegor på hemmet känner bestörtning över att en person med så stort ansvar nu är misstänkt för brott som helt och hållet går emot tanken med behandlingen som erbjuds där.

Dömd för fortkörning

55-åringen förekommer sedan tidigare bara i brottsregistret på grund av en fortkörning. De andra fem misstänkta personerna är alla sedan tidigare dömda brottslingar, delvis för narkotikabrott, men också för olaga hot, misshandel och rattfylleri med mera. Enligt åklagaren ska flera av de misstänkta ha problem med narkotikamissbruk.

Polisen hittade de misstänkta genom spaning. De ska ha handlat med cannabis och amfetamin i syfte att sprida drogerna vidare på den illegala marknaden.

Flera av de häktade personerna är även misstänkta för andra narkotikabrott, begångna runt om i Sverige. Samtliga misstänkta förnekar brott.

Här hittar du utförlig information om narkotikabrott och kan även få juridisk rådgivning
9 Oct 2017