Dömd till fängelse med rent mjöl i påsen

En 31-årig man dömdes nyligen till fem år och sex månaders fängelse – trots att han hade rent mjöl i påsen.

Det hela är inte så märkligt som det kan låta. Historien uppdagades under en husrannsakan som polisen genomförde i februari i år. Polisen hittade totalt 27,8 kilo amfetamin som låg i sopsäckar och väskor på en balkong. Enligt uppskattningar som polisen gjorde var värdet på narkotikan motsvarande sju miljoner i försäljningsledet på gatan, enligt Aftonbladet.

Lägenheten där man fann amfetaminet tillhörde 31-åringens föräldrar. Poliserna beslagtog amfetaminet. I påsarna och väskorna placerade man istället så kallade ”dummisar”, förpackningar som innehåller en annan, helt ofarlig, substans. Dessa räckte dock inte för att fylla påsarna, så polisen lade istället paket med mjöl i en av väskorna för att kompensera vikten.

Fångades på kamerabilder

Senare fångades 31-åringen och en annan man, sedan tidigare dömd för narkotikabrott, på polisens övervakningskamera när de lämnade lägenheten bärandes på en sopsäck. När de greps visade det sig att säcken innehöll 5.9 kilo mjöl. I rätten så förklarade åklagaren att det inte spelade någon roll att det var helt vanligt vetemjöl i säcken.

31-åringen förnekade brott och sade att han inte visste att det fanns narkotika i lägenheten eller hur den hade kommit dit. Han berättade att han var på toaletten i lägenheten och då den andre mannen var där och hämtade sopsäcken.

Tingsrätten trodde inte på mannen

Tingsrätten trodde inte alls på mannens berättelse och skriver i domen att det är ställt bortom rimligt tvivel att mannen olovligt innehaft och förvarat narkotikan på föräldrarnas balkong. 31-åringen dömdes därför till fem år och sex månaders fängelse för narkotikabrott.

I dagsläget lutar det åt att domen kommer att överklagas, enligt både mannens advokat och åklagarsidan. 

Här hittar du utförlig information om narkotikabrott och kan även få juridisk rådgivning
27 Oct 2016