Man drev behandlingshem – dömd för narkotikabrott

Det är inte lätt att komma ur en ett narkotikaberoende. Ett bevis för det är historien om den före detta missbrukaren som lämnade sitt gamla liv och startade ett behandlingshem för missbrukare. Nu har mannen dömts för narkotikabrott. I vintras greps mannen, som är i femtioårsåldern, i Gävle med ett halvt kilo amfetamin. Nu har han dömts till två års fängelse för narkotikabrott.

Fann stor mängd amfetamin

I samband med gripandet så hittade polisen en större mängd amfetamin i mannens hem, enligt SVT. Amfetaminet var uppdelat i olika paket som hittades på flera olika platser i bostaden. Just detta, och att narkotikapartiet var så stort, gjorde att åklagaren inte fann det trovärdigt att narkotikan var avsedd för eget bruk som mannen hade påstått. Att narkotikan dessutom var utspädd i olika grad talade också för att mannen skulle överlåta eller sälja vidare, enligt åtalet.

Döms till två års fängelse

Tingsrätten tog också fasta på detta i domen. Mannen dömdes för grovt narkotikabrott till minimistraffet två års fängelse. Dessutom dömdes han också för vapenbrott, då en elpistol beslagtogs vid husrannsakan.

Mannen var sedan tidigare känd av polisen och har en lång bakgrund som narkotikamissbrukare. Han har dock varit drogfri i många år och bland annat drivit ett familjehem i Gävle, där han har vårdat hjälpt andra missbrukare.

Här hittar du utförlig information om narkotikabrott och kan även få juridisk rådgivning
1 Jun 2016