Smugglade stort parti kokain i flygplan

Ett av årets mest uppmärksammade fall av narkotikabrott uppdagades i Skåne i våras, då tre män greps misstänkta för att ha smugglat 20 kilo kokain i ett flygplan. Ett parti knark som i missbrukarledet kan vara värt så mycket som 15 miljoner.

Flygplanet landade i Landskrona i mitten på mars efter en flight som uppfattades som misstänkt av polisen. Bland annat hade transpondern stängts av periodvis för att planet inte skulle synas på radarn. Det var under sådan ”radarskugga” planet ska ha varit när det landade i Nederländerna, där det misstänkta knarket ska ha hämtats. Dessutom hade flygplanet till stora delar ha avvikit från den färdplan som lämnats in före starten.

Två män greps efter landning

I samband med tillslaget på en liten flygplats i Landskrona greps två män i Cessna-planet, som tillhör en flygklubb i Småland, och en person som väntade på marken. De två flygarna hade med sig en väska, där det senare visade sig finnas 20 kilo kokain. Ett stort polisuppdrag mötte de tre männen när planet hade landat på svensk mark, enligt Expressen.

De tre männen är nu misstänkta för inblandning i narkotikasmuggling från Nederländerna. Samtliga tre är nu misstänkta för grovt narkotikabrott och grov narkotikasmuggling. Åtalet har dock dragit ut på tiden, eftersom det är en komplicerad förundersökning som inkluderar stor teknisk bevisning. 

Här hittar du utförlig information om narkotikabrott och kan även få juridisk rådgivning
10 Jun 2016