Västeråsbo dömd för narkotikabrott i Norge

För drygt ett år sedan gjorde den norska polisen ett tillslag mot en lägenhet i Ski, en tätort i södra Norge, där två män häktades misstänkta för att ha varit i innehav av drygt ett kilo heroin, med syfte att sälja det vidare. Heroinet hade en förvånansvärt hög renhetsgrad på 54 procent, vilket är betydligt högre än vad den största andelen heroin som cirkulerar i Norge och Sverige har.


Vid tillslaget, som skedde i augusti 2016, häktades två män från lägenheten; ägaren till lägenheten och hans bror. I förhör med de båda misstänkta kom det dock fram att de båda hade agerat på uppdrag av en tredje person; en butiksinnehavare från Västerås. Enligt de bägge männen var det denne man som hade instruerat de norska bröderna att förvara heroinet och sedan försöka sälja det. Västeråsbon nekade först till brott men kom senare att erkänna då bevisen var allt för graverande.


Det som framkom i förhören var att butiksinnehavaren från Västerås var den som låg bakom hela narkotikaaffären. Han hade varit den som kontaktade de båda bröderna initialt med syfte att få dem att förvara och sälja ett parti på drygt ett kilo väldigt rent heroin. Efter erkännandet häktades mannen från Västerås av svensk polis för att sedan överlämnas till norska myndigheter. Vid rättegången i Follos tingsrätt dömdes han för grovt narkotikabrott till ett fängelsestraff på fem år och sex månader.

Här hittar du utförlig information om narkotikabrott och kan även få juridisk rådgivning
29 Jun 2016